Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Nuppunen olen minä, Karoliina Helle, 35-vuotias kätilö. vyöhyketerapeutti ja doula. 

Valmistuin kätilöksi 05/2018 ja olen työskennellyt sen jälkeen Naistenklinikan synnytysosastolla osa-aikaisesti. Olen toiminut doulana kuusi vuotta ja saanut kunnian doulata erilaisissa ympäristöissä ja synnytyksissä, mm. kaksossynnytyksissä, sektioissa ja kotisynnytyksissä. Olen käynyt Tampereen Napapiirin doulakoulutuksen ja jatkokouluttaudun jatkuvasti. Olen sitoutunut Suomen Doulat ry:n luomiin Doulan eettisiin periaatteisiin. Olen ollut mukana Aktiivinen synnytys ry:n hallituksessa useita vuosia sekä Suomen Doulat ry:n hallituksessa, mm. puheenjohtajana. Olen toiminut myös Imetyksen tuki ry:n imetystukiäitinä ja lisäksi minulla on WHO:n imetysohjaajakoulutus. Vyöhyketerapeutiksi olen valmistunut 2013. 

 

Kiinnostukseni synnytystä kohtaan alkoi alunperin ollessani vaihto-opiskelijana Nepalissa. Siellä pääsimme suorittamaan osan harjoitteluamme myös synnytysosastolla. Synnyttävät naiset siellä vaikuttivat hyvin seesteisiltä ja rauhallisilta, ja synnytys näyttäytyi hyvin erilaisena kuin oma, lähinnä median ja kauhukertomusten välittämä kuvani silloin oli. Ensimmäisen raskauteni myötä kiinnostuin ottamaan selvää luonnollisesta synnytyksestä, synnytyksen käytännöistä kulttuurissamme ja sitä kautta löysin myös kutsumukseni doulan ja kätilön työhön.

 

Yksi asia mikä Nepalissa synnytykseen liittyen jäi erityisesti mieleen oli, että jokaisella synnyttäjällä oli vanhempi kokenut nainen tukihenkilönään. Meidän kulttuurissamme tyypillistä on, että vain puoliso on mukana synnytyksessä. Synnytys on kuitenkin myös toiselle vanhemmalle mullistava kokemus, hyppy tuntemattomaan ja hän ei ole mukana ainoastaan tukeakseen synnyttäjää vaan myös hänestä syntyy vanhempi! Ammattilaisen eli doulan jatkuva tuki synnytyksessä auttaa molempia vanhempia saamaan voimauttavan, hyvän synnytyskokemuksen. Minun toiveeni onkin tukea mahdollisimman monia perheitä tässä, synnytystavasta riippumatta!