Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Kallion doulat ja neuvolaharjoittelu

Lisätty 13.09.2017

Kesällä riitti mukavasti asiakkaita ja tämä oli ensimmäinen kerta kun tein kesätöiksi ainoastaan doulauksia. Ehkä hienoin juttu tässä kesässä oli doularyhmämme Kallion doulien toiminnan alku ja muodostuminen. Aloitimme tällä viikolla kuukausittaiset doulaillat oksitosiini-teemalla ja ensimmäiselle kerralle saapui ilahduttavan monta odottajaa. Koska olemme kaikki jo ystäviä entuudestaan, kätilöopiskelijoita yhtä lukuunottamatta ja hyvin motivoituneita tähän työhön niin ryhmässämme on ihan mahtava tekemisen meininki alusta saakka. Ja suuret suunnitelmat tulevaisuudelle! 

Nyt minulla on muutaman viikon tauko päivystyksistä ja suoritan parhaillaan työharjoittelua neuvolassa. Neuvolassa kätilökoulutukseen kuuluu äitiysneuvolan puoli, eli raskaana olevat äidit sekä lapsivuodeaikaa viettävät vauvat äiteineen. Harjoitteluna tämä on huomattavasti vähemmän sairaanhoidollisempi kuin muut harjoittelut, kun kliiniset tehtävät rajoittuvat aikalailla vauvojen asennon tunnusteluun kohdussa, SF-mitan mittailuun ja sydänäänten kuunteluun. Neuvolahan on pääasiassa terveyttä edistävää työtä ja kaikenlaisia seuloja, ja suurimmalla osalla asiakkaista ei ole erityisiä ongelmia.

Minulle sattui ohjaajaksi aivan mahtava, avarakatseinen ja hyvin kanssani samanhenkinen terveydenhoitaja, joka on työpaikkansa imetysohjausmestari. Hänen opissaan on ollut tosi palkitsevaa tehdä imetysohjausta. 

Olen myös päässyt pitämään jo yhden synnytysvalmennuskerran neuvolan perhevalmennuksessa ja toivottavasti pian toisenkin. Oli jännä pitää isommalle ryhmälle kun olen tottunut, mutta kyllä siinä mukavuusalueella silti pysyttiin kun aihe oli tuttu ja turvallinen. 

Reilu kaksi viikkoa harjoittelua jäljellä, jonka jälkeen mahtava viikko upeassa Midwifery Today - konferenssissa Suomenlinnassa. Sitä onkin odotettu jo vuoden verran intopiukeana!